Az önkormányzat saját földterületekkel rendelkezik, melyen 2013 óta a mezőgazdasági Startmunka program keretében konyhakerti növényeket, zöldségféléket termesztenek.

A megtermelt zöldségeket közétkeztetés keretében, a gyermekek és idősek ellátására használják fel. Az azonnal fel nem használt mennyiséget tartósítják. 2015 óta állattenyésztéssel is foglalkoznak, újabb földterületeket vásároltak, hogy az állatok számára a takarmányt meg tudják termelni. 

Virágokat is nevelnek, amellyel a település arculatát szépítik, az iskola, az óvoda és a templom környezetét ültetik be virágokkal.

Egyre több tevékenységet vonnak be programjaikba – a zöldség- és gyümölcstermesztés mellett sertéstenyésztést és gondozást is vállaltak – így abba az irányba haladnak, hogy az önkormányzat évek múltán önfenntartó lehet.

A község 2018-ban Start Plusz díjat kapott, s a díjjal járó tíz millió forint összegű támogatást a helyi közfoglalkoztatási program továbbfejlesztésére, alapanyagok beszerzésére, illetve a tevékenységükhöz kapcsolódó eszközök megvásárlására fordították.