Háromhután a település számára igazán értékteremtő és hasznos közfoglalkoztatási programot valósítottak meg: az önkormányzat által üzemeltetett vegyesboltot a közfoglalkoztatás keretében újították fel. A Belügyminisztérium a támogatás megítélése szempontjából fontos tényezőként értékelte, hogy a lakosság élelmiszer ellátását ez az egy kisbolt biztosítja.

A csupán 109 lelket számláló település önkormányzata 2015. decemberében vásárolta meg önerőből az épületet, amelyet akkor forráshiány miatt nem tudott felújítani. Az épület állaga azóta romlott, felújításra szorult, viszont az önkormányzat anyagi helyzete nem változott, saját erőből továbbra sem tudták a felújítási munkálatokat elvégezni.

 A felújításban a zsaluzást, állványozást, síkalapozást, tetőfedést, falazást, szigetelést, kőburkolat készítését, bádogozást, gipszkartonozást, belső és külső festést, szerelvényezést, térkő rendezését, hideg és meleg burkolást, belső polcrendszer beépítését, festését a közfoglalkoztatottak végezték el. 

Az önkormányzat a felújított vegyesboltban értékesíteni szeretné a környező települések önkormányzatai által közfoglalkoztatás keretében előállított élelmiszereket.