Az önkormányzat 2011 óta vesz részt a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási, továbbá a járási Startmunka programok megvalósításában. A mezőgazdasági programban tíz hektáron gazdálkodnak, szántóföldi és fóliasátras növénytermesztést végeznek. Segítik a helyi és környező települések közétkeztetését, lehetővé téve a friss zöldségekkel történő ellátását egész évben. Az állattartás keretében baromfit és a juhot tenyésztenek.

Az önkormányzat évről évre bővítette a tevékenységi köröket. A már évek óta sikeresen működő tésztakészítés, zöldségsavanyítás, valamint a betonelem gyártás, a varróműhely mellett asztalos műhelyt is üzemeltetnek. A város intézményeinek és közterületeire készítenek termékeket. A betonüzemben járdalap, gyeprács, áteresz, betonoszlopok az év folyamán folyamatosan, az igényeknek megfelelően készülnek. 

A járdák karbantartását, közutak tisztítását, javítását, valamint a járdalapok és a térkövek elhelyezését is végzik, továbbá a város belvíz-biztonságát erősítik. A gondozatlan területek megtisztításával egyúttal a kazán ellátásához szükséges aprítékot gyűjtik össze. A sütőüzemben édes és sós süteményeket gyártanak.

A város 2018-ban Start Plusz díjat kapott, a díjjal járó tíz millió forint összegű támogatást a közfoglalkoztatási programok továbbfejlesztésére használják fel.