Csenger város több közfoglalkoztatási járási Startmunka programelemet valósít meg. A feladatok sokrétűek, az elvégzett munka eredményeként a közfoglalkoztatottak széles körben hozzájárulnak a város fejlődéséhez.

A belterületi közutak karbantartása Startmunka mintaprogramban folyamatosan végezték az eltervezett karbantartási feladatokat: az árkok irányába igazították az útpadkákat, ahol pedig nagyobb terület állt rendelkezésre, ott biztosították a csapadékvíz összefolyását és elvezetését.  A településen elöregedett a járdák nagy része. Elsősorban azokon a helyeken, utcarészeken ahol a gyalogos forgalom a járdák állapota miatt a közútra terelődött – ütemezett terv szerint –a felújításokat elvégezték. 

A város 2018-ban Start Plusz díjat kapott, s a díjjal járó tíz millió forint összegű támogatást a helyi közfoglalkoztatási program továbbfejlesztésére használták fel.

Az önkormányzat a Start Plusz díjjal járó támogatás összegéhez további önerőt biztosított és az így megnövelt támogatási összeget gépi földmunka végzésére, aszfaltozásra, kőzúzalék, osztályozatlan kavics és aszfalt anyagköltségeire fordította, valamint megvalósította több utcaszakasz zúzott kő útalappal történő leterítését és aszfaltozását.