A Belügyminisztérium 253 549 591 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette Tetétlen Községi Önkormányzatának közfoglalkoztatás alapjaira épülő beruházását a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében.

A beruházás célja a helyi hagyományokra épülő homoktövis-feldolgozás hatékonyságának és az értékesítés volumenének növelése. A korábbi kézműves feldolgozási technológiát modern gyártósorral váltották fel, melynek köszönhetően tovább bővült a jelenleg mintegy hatvanféle termékből álló termékpaletta (velő, lekvárok, lisztek, olajok, szirupok, szörpök, teák).

A fejlesztés során egy 422 m2 hasznos alapterületű, magastetős kialakítású könnyűszerkezetes üzemcsarnok építése valósult meg, bemutatóterem épületének felújításával, parkoló és kerítés kialakításával, illetve a feldolgozáshoz szükséges gépek, berendezések beszerzésével.

Az üzemeltetést, valamint a foglalkoztatást a 100%-os önkormányzati tulajdonú Tetétlen Kincsei Kft. végzi. A program eredményeként 6 új munkahely jött létre, ezáltal biztosítva a munkavállalók helyben történő foglalkoztatását, a településen élők helyzetének javítását. A nagy termelőkapacitással bíró üzem hosszú távú munkalehetőséget biztosít továbbá a homoktövis-termesztéssel foglalkozók számára is.

A beruházás 2023. szeptember 29-i ünnepélyes keretek közötti átadásán Borbélyné Fülöp Hajnalka polgármester köszöntőjét követően beszédet mondott Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, illetve Bodó Sándor országgyűlési képviselő.

Ünnepélyes szalagátvágás Bodó Sándor országgyűlési képviselő, Borbélyné Fülöp Hajnalka polgármester, valamint Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár részvételével