Homoktövisfeldolgozó üzem és bemutatóterem nyílt Tetétlenben

Publikálva: 2023. október 3.

A Belügyminisztérium 253 549 591 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette Tetétlen Községi Önkormányzatának közfoglalkoztatás alapjaira épülő beruházását a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében.

A beruházás célja a helyi hagyományokra épülő homoktövis-feldolgozás hatékonyságának és az értékesítés volumenének növelése. A korábbi kézműves feldolgozási technológiát modern gyártósorral váltották fel, melynek köszönhetően tovább bővült a jelenleg mintegy hatvanféle termékből álló termékpaletta (velő, lekvárok, lisztek, olajok, szirupok, szörpök, teák).

A fejlesztés során egy 422 m2 hasznos alapterületű, magastetős kialakítású könnyűszerkezetes üzemcsarnok építése valósult meg, bemutatóterem épületének felújításával, parkoló és kerítés kialakításával, illetve a feldolgozáshoz szükséges gépek, berendezések beszerzésével.

Az üzemeltetést, valamint a foglalkoztatást a 100%-os önkormányzati tulajdonú Tetétlen Kincsei Kft. végzi. A program eredményeként 6 új munkahely jött létre, ezáltal biztosítva a munkavállalók helyben történő foglalkoztatását, a településen élők helyzetének javítását. A nagy termelőkapacitással bíró üzem hosszú távú munkalehetőséget biztosít továbbá a homoktövis-termesztéssel foglalkozók számára is.

A beruházás 2023. szeptember 29-i ünnepélyes keretek közötti átadásán Borbélyné Fülöp Hajnalka polgármester köszöntőjét követően beszédet mondott Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, illetve Bodó Sándor országgyűlési képviselő.

Ünnepélyes szalagátvágás Bodó Sándor országgyűlési képviselő, Borbélyné Fülöp Hajnalka polgármester, valamint Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár részvételével

Menü

Navigáció