Az önkormányzat több éve vesz részt a Startmunka mintaprogramok megvalósításában.

A mezőgazdasági programban több helyszínen folyik a munka, a közfoglalkoztatottak a konyhakertben, a gyümölcsösben, a szántóföldi növénytermesztés keretében, a virágkertészetben is ellátják a feladatokat, valamint gondozzák a másfél hektáros energiafűz ültetvényt. 

A közfoglalkoztatottak munkájának eredményeként továbbá megszépültek a település parkjai. A melegházban virág- és zöldségpalántákat nevelnek, melyeket tavasszal kiültetnek a virágágyásokba, szabadföldbe és a fóliaházakba. A megtermelt zöldség- és gyümölcsféléket a település iskolájának konyhájára adják át – sok esetben már darabolva, konyhakészen. A  konyhában a hosszabb tárolást is biztosítani tudják. A megtermett gyümölcsökből (alma, sárgabarack, őszibarack) egészséges, natúr gyümölcsleveket készítenek a megépült zöldség- és gyümölcslékészítő üzemben.

A község 2018-ban Start Plusz díjat kapott, a díjjal járó tíz millió forint összegű támogatást a gyümölcsök feldolgozásához szükséges gyümölcsprés, illetve az ültetvény gondozásához szükséges traktor megvételére fordították.

Gyümölcsprés