Kunadacs községben a táj adottságaiból fakadóan a lakosság fő megélhetési forrása a mezőgazdaság. A háztáji termesztés mellett a családok több hektáron termesztik a dohányt, illetve a paprikát.

A mezőgazdasági közfoglalkoztatási programban több éve termelnek pritamin és kápia paprikát, vöröshagymát, burgonyát, sárgarépát, petrezselymet, illetve céklát. A növénytermesztést részben fóliasátorban, részben szántóföldön végzik.  Elsődleges céljuk a településen működő óvodai konyhán a gyermek- és szociális étkeztetés minőségi alapanyagokkal történő ellátása. A megmaradt terményeket értékesítik, illetve szociális alapon a lakosság részére szétosztják. 

A településen és környékén fűszerpaprikát is termesztenek. Ennek feldolgozása céljából 2013-ban létrejött az önkormányzati tulajdonú Kunadacsi Paprika Szárító és Őrlő Nonprofit Kft. 2014-ben épült meg a paprikaszárító és őrlő üzem, amelyben a közfoglalkoztatási programban megtermelt nyers fűszerpaprikából állítanak elő édes és erős őrölt fűszerpaprikát. Emellett a mezőgazdasági program keretében megtermelt zöldségek és gyümölcsök szárításával is foglalkoznak.

A község 2018-ban Start Plusz díjat kapott, s a díjjal járó tíz millió forint összegű támogatást a helyi közfoglalkoztatási programok továbbfejlesztésére használja fel.