Ságújfalun komoly munka folyik a közfoglalkoztatási programokban. Most újabb, kétszázhúsz méteres járdaszakasz épül a község főútja mellett, mezőgazdasági programjukban jelentős állattenyésztést folytatnak, feldolgozó üzemükben pedig félkész termékeket gyártanak a helyi konyha számára a közfoglalkoztatásban megtermelt zöldségekből, gyümölcsökből.

A járdaszakasz építése több éve a közfoglalkoztatás keretében valósul meg. A munkálatok mindig annyit haladnak előre, amekkora összeget a településvezetés el tud különíteni arra, hogy fejlesszék a gyalogos közlekedés feltételeit a 22-es számú főút mentén. Ez év tavaszán a csapadékvíz járda alatti elvezetését is sikerült megoldaniuk. A Belügyminisztériumtól kapott támogatás mellett saját forrásból is gazdálkodnak.

Mezőgazdasági programjukban az idén eddig húsz sertést vágtak le, ezen kívül négyszáz csirkét, illetve kettőszáz tojótyúkot tartanak és egy feldolgozóüzemet is létrehoztak. A hús és a tojás nagy részét a helyi konyhán hasznosítják, a többit értékesítik.
A községben a tavasztól őszig terjedő kiemelt időszakban hatvan ember dolgozott a közfoglalkoztatásban, télen tizenöt személy lát el kisebb-nagyobb munkálatokat a településen.

Létrehoztak egy mini feldolgozó üzemet is, ahol a közfoglalkoztatottak által megtermelt zöldségekből és gyümölcsökből szörpöket, lekvárokat és savanyúságokat készítenek, hogy a konyhára már félkész termékeket tudjanak bevinni, s ne boltban kelljen azt megvásárolni.

 (Forrás: Nógrád Megyei Hírlap)