„A főzés kézművesség és a jó szakács mesterember, nem művész”
(Anthony Bourdain)

Félkrajcáros étterem és főzőkonyha Pusztamérgesen

A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében Pusztamérges Községi Önkormányzata közel 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott étterem és főzőkonyha kialakítására.

A fejlesztés alapjául szolgáló 350 adagos melegkonyha és a hozzá tartozó 80 fős étterem kialakításához szükséges támogatási összegből az ingatlan teljes körű felújítása, valamint a konyhatechnológiai eszközök beszerzése valósult meg. A felújítandó épület és telek megvásárlását az önkormányzat finanszírozta. A jelenlegi konyhai dolgozókon kívül 2 fő részére új munkahely létesült.

A zöldségnyersanyag továbbra is biztosított, köszönhetően a közfoglalkoztatási programban megtermelt zöldségeknek.

A program eredményes befejezését a Belügyminisztérium szakmai főtanácsadóinak és a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság megyei projektkoordinátorainak rendszeres helyszíni jelenléte segítette.

A beruházást 2022. március 25-én adták át. Az avatóünnepségen Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, dr. Papp Sándor polgármester, valamint dr. Égető Gábor aljegyző ünnepi beszéde hangzott el, a létesítményt dr. Kis-Rigó László püspök úr szentelte meg.

Az étterem és főzőkonyha ünnepélyes szalagátvágása dr. Papp Sándor polgármester, Batik Tamás kivitelező, Csongrádiné Horváth Gabriella étteremvezető, Mihálffy Béla önkormányzati képviselő, Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, valamint Dr. Szántó Mária hivatalvezető részvételével