A település önkormányzata a kezdetektől részt vesz a járási Startmunka mintaprogramok megvalósításában.

A mezőgazdasági programban növénytermesztési és állattenyésztési tevékenységeket folytatnak, a megművelt földterület nagysága mintegy ötven hektár. Konyhakerti, és szántóföldi növénytermesztéssel és palánta előneveléssel foglalkoznak.  Önerőből telepített alma-, körte- és szilvaültetvényt is gondoznak, továbbá feketeberkenyét és homoktövist termesztenek. Saját felhasználásra virágokat nevelnek, a palántákat a település parkosított területein hasznosítják. Juhállományuk folyamatosan növekszik, a vágóbárányokat értékesítik.

A bio- és megújuló energiafelhasználás programban fakitermelést, erdőtisztítást, csemete ültetését, továbbá faapríték elállítását is végzik, amelyet az önkormányzat fenntartása alatt álló intézmények fűtéséhez használnak fel. A fel nem használt faanyagot a település lakosai között szociális alapon szétosztják. Az erdészeti tevékenységhez kapcsolódóan kerítések javítását és újabb területek elkerítését végzik, hogy erdeikben mérsékeljék a vadak által okozott károkat. 

A község 2018-ban Start Plusz díjat kapott, s a díjjal járó tíz millió forint összegű támogatást a helyi közfoglalkoztatási programok továbbfejlesztésére használják fel.