Az önkormányzat 2018. évben hat programelemben közel nyolcvan fő közfoglalkoztatását valósította meg a járási Startmunka mintaprogramok keretein belül.

A legnagyobb létszámot a mezőgazdasági programban foglalkoztatják, ahol állattenyésztéssel, sertés, tojótyúk, naposcsibe és juh tartásával és nevelésével, valamint az állatok takarmányozásához szükséges szántóföldi növénytermesztéssel, továbbá a közétkeztetésben felhasznált, kertészeti zöldségtermesztéssel foglalkoznak. 

A helyi sajátosságokra épülő programban szociális bérlakásokat, úgynevezett „fecskelakásokat” építenek a rászorulók, főleg fiatal házasok számára. Az önkormányzat ezzel szeretné a településről történő elvándorlás mértékét csökkenteni.  E program keretében végzik a betonelemek, járdalapok, burkolólapok, mederlapok, kerítéselemek és köztéri padlábak gyártását, míg az asztalosműhelyükben a köztéri padok karbantartásával, továbbá az állatállomány óljainak javításával foglalkoznak.

A város 2018-ban Start Plusz díjat kapott, a díjjal járó tíz millió forint összegű támogatást a helyi lakásépítési program továbbfejlesztésére fordították.