A település 2013 óta résztvevője a Startmunka mintaprogramoknak. Elsőként belvíz-elvezetési, ill. belterületi közutak karbantartása programokat indítottak, majd 2014-től már helyi sajátosságokra épülő és mezőgazdasági értékteremtő programokat valósítottak meg.

2017-től egy hagyományos kézműves mesterség, a fafaragás felelevenítésére tettek kísérletet  a helyi sajátosságokra épülő program keretében. A tanítás/tanulás eredményesen sikerült, termékeikkel hamar népszerűek lettek. Mára a tevékenységet a kialakított fafaragó műhelyben végzik. A faragott termékekkel a térségi kiállítások, kézműves vásárok, továbbá a megyei és országos szakmai bemutatók állandó és keresett szereplőivé váltak.

A mezőgazdasági program keretében galagonya ültetvény és gyógynövény cserjék telepítését, gondozását végezték, a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás keretében pedig a falut szépítgették 2018-ban.

A község 2018-ban Start Plusz díjat kapott, a díjjal járó tíz millió forint összegű támogatást a helyi sajátosságokra épülő program továbbfejlesztésre, egy kombinált faipari gép vásárlására fordították.

2019-ben mezőgazdasági és helyi sajátosságokra épülő programokat indítottak, amelyekben a korábbi években megkezdett tevékenységeket folytatják.