Az önkormányzat 2011 óta vesz részt a Startmunka mintaprogramok megvalósításában. A 2018. évben mezőgazdasági és belterületi közutak karbantartása program működött a településen, összesen mintegy félszáz fővel. Növénytermesztés keretében konyhakerti nővények előállítását és takarmánynövény termesztését végezték. A megtermelt javakat a közétkeztetésben és az állatok takarmányozására hasznosítják. Még korábban császárfa nevelésébe fogtak, amely a későbbiek során építőanyagként és tüzelőanyagként kerülhet felhasználásra.

A mezőgazdaságban több mint hat hektáron fűszerpaprikát is termesztenek, amely az 2017-ben létrehozott paprikaőrlő manufaktúra alapanyagához járul hozzá, bevételt teremtve ezzel a közfoglalkoztatási programok javára. A manufaktúra nemcsak a saját maguk által megtermelt paprikát dolgozza fel, tevékenységüket bérőrléssel is kiegészítik. Újabban torma őrlését is vállalják. 2018 óta kuriózumnak számít a füstölt-őrölt paprika előállítása, melyhez a füstölőt saját forrásból finanszírozták. Az említett termékek megvásárolhatók a település szociális boltjában, ahol lehetőséget biztosítanak a más programokban, illetve a más közfoglalkoztatók által megtermelt és előállított termékek értékesítésére is. 

Az állattartó telepen közel száz sertés tartása biztosítja a közétkeztetés sertéshús igényét egész évben. A másik fő tevékenységük a tojótyúk tartása - tojástermelés céljából. A tojáshozam felhasználása ugyancsak a közétkeztetésben történik, továbbá közfoglalkoztatás keretében tésztát készítenek. 

Jelentős előrelépés, hogy a paprikaőrlő manufaktúra létrehozásával öt főt már nonprofit vállalkozás formájában foglalkoztatnak és 2018-ban újabb négy főt juttattak piaci álláshoz.  

A község 2018-ban ismételten Start Plusz díjat kapott, a díjjal járó tíz millió forint összegű támogatást a mezőgazdasági program továbbfejlesztésre, rakodógép vásárlására fordították, mellyel a növénytermesztéshez szükséges nehezebb feladatokat látják el.