Az önkormányzat évek óta folyamatos résztvevője a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási és a járási Startmunka programoknak. Közel négy hektáron konyhakerti növényeket termelnek, mintegy két hektáron folytatnak cirok-, és levendulatermesztést. A korábban telepített és már termőre fordult 450 gyümölcsfa gondozását, gyümölcseinek betakarítását és ideiglenes tárolását is végzik. A megtermelt növényeket a konyhán használják fel, illetve tartósítják, a felesleget pedig értékesítik, valamint a szociálisan rászorulók között osztják el.

2014-ben indították a seprűkötést. A lakosság által hulladékként leszállított gallyakból, ágakból, valamint régi raklapokból, a közintézményekben összegyűlő fa- és egyéb hulladékokból különféle dekorációs termékeket állítanak elő, melyhez sokféle kreatív technikát alkalmaznak, mint pl. festés, gravírozás, varrás. Az elkészült dísztárgyak egyedi kézműves alkotásokként kerülnek piacra, kínálatuk alkalmazkodik az igényekhez, ünnepekhez. Emellett levendulás ajándéktárgyakat, illóolajakat, valamint szappanokat is készítenek. 

A belterületi járdák rekonstrukcióját, az utak tisztítását, kátyúzását, karbantartását ugyancsak megvalósítják.

A község 2018-ban Start Plusz díjat kapott, a díjjal járó tíz millió forint összegű támogatást a közfoglalkoztatási programok továbbfejlesztésére használják fel.