Vidéki hagyományok és ízek vására

Publikálva: 2019. július 17.

A Belügyminisztérium 2019. szeptember 20-21-én a Vajdahunyad várában és környékén rendezi meg a Vidéki Hagyományok és Ízek Vásárát. Színes, ingyenes programokkal, hagyományőrzéssel, vidéki ízekkel és vásári forgataggal várunk minden kedves érdeklődőt.

A rendezvény nyitva tartása:
Szeptember 20. 10:00-19:00
Szeptember 21. 10:00-17:00

A rendezvény helyszíne: Vajdahunyad vára és környéke


Letölthető anyagok
--------------


Szórólap

Térkép            Kiállítóink listája
Térkép                                           Kiállítóink                      A rendezvényre kilátogatók ízelítőt kaphatnak a közfoglalkoztatás keretében megtermelt zöldségekből, gyümölcsökből előállított  befőttekből, szörpökből, gyümölcslevekből, illetve a füstölt árukból és a tejfeldolgozás során készült tejtermékekből. Továbbá megismerkedhetnek olyan különlegességekkel is, mint a gyógynövényekből készült szirupok, a zöldségkrémek, vagy éppen a mézeskalácsból készült figurák és ajándéktárgyak.

A gasztronómia iránt érdeklődők megízlelhetik a hagyományos népi ízeket és a tájjellegű ételkülönlegességeket. Kiállítóinktól kóstolót kaphatnak többek között slambucból, lepcsánkából, töltött laskából, struccpörköltből, molnárkalácsból.

Rendezvényünk a kisgyermekes családok részére különböző kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A gyermekek népi fa játékokkal játszhatnak a játszótéren, bemutató keretében ismerhetik meg a rendőrség és a tűzoltóság munkáját, kézműves-bemutatók keretében próbálhatják ki többek között a fafaragást, a kosárfonást, a dekupázs technikát, a fazekas korongozást, a csipkekészítést, a csuhéfonást vagy éppen a csigatészta készítést is.

Mindkét napon a kicsiket és a nagyokat is várjuk gyermekkoncertekkel, péntek este Vastag Csaba, szombaton pedig Radics Gigi lép fel.

Programok

2019. szeptember 20. péntek

Egész nap: rendőrségi és tűzoltósági foglalkozások gyerekeknek, játszótér népi játékokkal, ügyességi feladatokkal, kézműves foglalkozások

2019. szeptember 21. szombat

Egész nap: rendőrségi és tűzoltósági foglalkozások gyerekeknek, játszótér népi játékokkal, ügyességi feladatokkal, kézműves foglalkozások

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Menü

Navigáció