Szociális szövetkezetek a Forbes magazin és a Magyar Konyha ajánlatában

Megtisztelő elismerésben részesült a Vidékért Gyümölcs-zöldségfeldolgozó Szociális Szövetkezet 2020 decemberében. A Forbes magazin ajánlásba vette „Kanálka” márkanevű termékeiket, mint társadalmi vállalkozás által készített gasztro ajándékokat, továbbá manufaktúrájuk bekerült a Magyar Konyha TOP 100 termelő című kiadványába. A termelői kalauz olyan hiteles, környezettudatos termelőket mutat be, akik a feldolgozás során friss, adalékanyagoktól és tartósítószertől mentes termékeket állítanak elő.

A Vidékért Szociális Szövetkezet Királyhegyesen működik. A manufaktúra értékteremtő munkát biztosít az itt élőknek és a környékbeli zöldségtermesztőknek, beszállítóiknak. Céljuk a felelős társadalmi szerepvállalás, amely egyrészt megnyilvánul abban, hogy hosszú távú megélhetést nyújtanak Királyhegyes lakosainak, másrészt a kiváló Csongrád megyei termőföld, a különlegesen finom alapanyagok országosan ismertté tételében. A szociális szövetkezet helyi alapanyagokból készít zöldségkrémeket, szószokat. A „Kanálka” termékek bekerültek a Müller drogérialáncba, a DM beválogatta karácsonyi szortimentjébe, és volt időszakos akcióban a Lidlben, az áruházlánc hazai termékeket népszerűsítető programjában. Emellett online módon országosan is elérhetőek számos webshop-partnerükön keresztül (www.kanalkakremek.hu). A szociális szövetkezet nyolc, korábban hátrányos helyzetben lévő munkavállalónak biztosít hosszú távon munkalehetőséget, megélhetést. 

A Magyar Konyha TOP 100 termelő című kiadványban helyet kaptak a Bácsalmásért Feldolgozó és Értékesítő Start Szociális Szövetkezet által előállított Bácsalmási Finomságok is. Bácsalmáson a „Kiváló Bácskai Termék” díjjal is büszkélkedő készítményeket – lekvárok, befőttek, szörpök, savanyúságok, rostos levek, ételízesítők –állítanak elő. Az üzemben évi 5-600 mázsányi alapanyagot dolgoznak fel, jelenleg 35-40 féle terméket készítenek. A produktumok helyben, az Egészséges Bácsalmásért Mintaboltjukban megvásárolhatóak, emellett vidéken is egyre szélesebb körű értékesítési hálózatot alakítottak ki, és jelentős szerepet vállalnak a helyi és környékbeli közétkeztetésben is. A szociális szövetkezet hét munkavállalónak biztosít hosszú távú munkalehetőséget.  

A szociális szövetkezetek tevékenységüket a Belügyminisztérium szakmai támogatásával megvalósuló „Fókusz” támogatási program keretében végzik.  

Menü

Navigáció