Rábaszentmihály gluténmentes ízei

Publikálva: 2018. május 16.

Dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár Rábaszentmihályon gluténmentes tésztaüzemet adott át. Az üzem átépítéséhez és berendezéseihez magas hozzáadott értékű program keretében a Belügyminisztérium 128,5 millió forint támogatási összeget nyújtott. Az üzem 5 fő hosszú távú foglalkoztatását teszi lehetővé.

A Győr-Moson-Sopron megyei településen 7. éve foglalkoznak a közfoglalkoztatás keretében mezőgazdasági tevékenységgel. Ezen belül 5 db részben fűthető fóliasátorban, üvegházban termelnek zöldség- és gyümölcsféléket, melyeket fel is dolgozzák, továbbá komoly baromfi- és sertésállománnyal is rendelkeznek. Programjaik tervszerű egymásra épülésének köszönhetően 2016-ban az önkormányzat átadta a száraztészta-gyártást és a sertéstartást a 

Rábaszentmihály Szociális Szövetkezetnek. A most átadott üzemben gyártott termékeiket „Rábaszentmihály ízei” néven Csornán és Téten saját boltjaikban, illetve a környező települések éttermeiben, valamint speciális ételeket forgalmazó üzletekben értékesítik.

Mint azt dr. Hoffmann Imre helyettes államtitkár kiemelte: „Rábaszentmihályon ismét a kor elvárásainak megfelelő, helyi igényekhez igazodó fejlesztést vittek véghez, mely új munkalehetőséget is biztosít.” A közfoglalkoztatás rendszerével kapcsolatban elmondta, hogy „nem a piaci foglalkoztatás alternatívája, hanem egy olyan átmeneti munkaerő-piaci eszköz, amely egyedi jellege miatt a magyar gazdaságpolitika emblematikus intézkedésévé vált.”  

Hozzátette: a közfoglalkoztatottak száma 2016-ban még 223,5 ezer fő, míg idén márciusban már csupán 138,7 ezer fő volt, mely csökkenés a gazdaság javuló konjunkturális helyzetére és a munkaerőpiac ebből fakadó változásaira vezethető vissza. A helyettes államtitkár Rábaszentmihály közfoglalkoztatási tevékenységét elismerve hangsúlyozta, hogy a helyi foglalkoztatási lehetőségek bővítése munkát és megélhetést biztosít az emberek számára, ezáltal javítja a település népességmegtartó képességét. 

Menü

Közfoglalkoztatás

Navigáció