Közösségi tér és múzeumkávézó nyílt Pusztafalun

Publikálva: 2019. szeptember 4.

Pusztafalu Község Önkormányzata megvásárolt és felújított két használaton kívüli ingatlant a település központjában. Ezzel méltó helyszínre kerültek helytörténeti, valamint időszakos kiállításaik. Múzeumuk továbbá kiegészült egy vendéglátó egységgel is, ahol a kirándulók megpihenhetnek és felfrissíthetik magukat.

Az önkormányzat – saját önerővel kiegészítve – a 2018. évben elnyert „Start Plusz” díj összegét fordította épületvásárlásra és felújításra. A díjat a Belügyminisztérium ítéli oda minden évben azoknak a közfoglalkoztatóknak, akik a közfoglalkoztatási programok végrehajtásában kiemelkedő szerepet töltenek be. A közfoglalkoztatók a díjat a meglévő programjaik továbbfejlesztésére, a végzett tevékenységhez kapcsolódó eszközök, alapanyagok beszerzésére, továbbá a közfoglalkoztatási programok működését elősegítő szolgáltatás igénybevételére fordíthatták. Pusztafalu önkormányzata a „Start Plusz” támogatásból két épületet, valamint a belső felújításhoz szükséges anyagokat vásárolta meg. A kávézó külső részét, valamint a másik épületet önerőből újították fel, ez utóbbiban szálláslehetőséget is kialakítottak.

Pusztafalu a Hegyközben, a Zempléni-hegység legmagasabb pontjához közel helyezkedik el, így számottevő a település legnagyobb bevételét jelentő idegenforgalom. Előfordul, hogy a 200 lakosú településen naponta több mint 200 fő veszi igénybe a szállásokat, valamint igen jelentős a bakancsos és kerékpáros kirándulók átmenő forgalma is. 

Az új idegenforgalmi látványosság további bevételi forrást jelent a jövőben a település részére.

További fényképek megtekinthetőek a galériában.

Menü

Navigáció