Közfoglalkoztatás

Vidéki hagyományok és ízek vására

Második alkalommal rendeztek közfoglalkoztatási kiállítást a Pest megyei Nagykátán. A 2019. szeptember 7-8-ai rendezvényen 15 megyei közfoglalkoztató tevékenységét lehetett megismerni, valamint vendégkiállítóként csatlakoztak Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyék egyes közfoglalkoztatói is. A kétnapos kiállításon részt vett dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára is.

A Belügyminisztérium 2019. szeptember 20-21-én a Vajdahunyad várában és környékén rendezi meg a Vidéki Hagyományok és Ízek Vásárát. Színes, ingyenes programokkal, hagyományőrzéssel, vidéki ízekkel és vásári forgataggal várunk minden kedves érdeklődőt.

A rendezvény nyitva tartása:
Szeptember 20. 10:00-19:00
Szeptember 21. 10:00-17:00

                                            __________

                                             __________

Tájékoztató a közfoglalkoztatottak egyszeri foglalkoztatást ösztönző támogatásának feltételeiről és kifizetéséről

2019. augusztus 23. napján megjelent a Kormány 203/2019. (VIII.23.) számú rendelete a közfoglalkoztatáshoz nyújtható támogatásokról szóló 375/2010. (XII. 31.) Korm. rendelet, valamint a közfoglalkoztatási bér és a közfoglalkoztatási garantált bér megállapításáról szóló 170/2011. (VIII. 24.) Korm. rendelet módosításáról (a továbbiakban: Kormányrendelet). A módosítás értelmében azok a közfoglalkoztatottak, akik megfelelnek a jogszabályban foglalt feltételeknek, szeptember hónapban egyszeri, egyösszegű foglalkoztatást ösztönző támogatásra (a továbbiakban: támogatás) jogosultak.

Szociális szövetkezeti jó gyakorlatok a településüzemeltetésben

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény meghatározza a településüzemeltetés – beleértve a közparkok és egyéb közterületek kialakítása és fenntartása – feladatait, melyekhez a költségvetés alaptámogatást biztosít. A települések a zöldterület-gazdálkodást évek óta közfoglalkoztatottak bevonásával végzik. Mivel a közfoglalkoztatottak száma a nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedés következtében csökkent, a települések jelentős részén egyre nagyobb problémát okoz a zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátása.


Közfoglalkoztatási kiállítás Nógrád megyében

Hatodik alkalommal rendeztek közfoglalkoztatási kiállítást Nógrád megyében. A 2019. szeptember 14-ei rendezvénynek a Nógrádi Megyenap adott otthont, ahol közel húsz közfoglalkoztató mutathatta be tevékenységét. A bátonyterenyei rendezvényt dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára nyitotta meg. A kiállításon részt vett Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke, Balla Mihály, dr. Becsó Károly és Becsó Zsolt országgyűlési képviselők, valamint Szabó Sándor kormánymegbízott is.További hírek...

Menü

Közfoglalkoztatás

Navigáció