Közfoglalkoztatás

Tájékoztató a közfoglalkoztatás alakulásáról – 2020. február

2020. április 6.

A közfoglalkoztatásban részt vevő személyek havi átlagos száma 2020 februárjában 97,8 ezer főt tett ki, amely az előző hónaphoz képest 1,3 százalékkal (1,3 ezer fővel), az előző év februárjához viszonyítva pedig 17,0 százalékkal (20,0 ezer fővel) volt kevesebb.

                                            __________

                                             __________

Tájékoztató a közfoglalkoztatás alakulásáról – 2020. január

A közfoglalkoztatásban részt vevő személyek havi átlagos létszáma 2020 januárjában 99,1 ezer főt tett ki, amely az előző hónaphoz képest 3,7 százalékkal (3,8 ezer fővel), az előző év januárjához viszonyítva pedig 16,9 százalékkal (20,2 ezer fővel) volt kevesebb.


Hajléktalanok a közfoglalkoztatásban

A Belügyminisztérium 2019-ben is folytatta a hajléktalanok közfoglalkoztatásba vonását, egy kifejezetten őket célzó, országos mintaprogram keretében. A foglalkoztatás biztosítása és a jövedelemszerzés lehetőségének megteremtése elősegíti a célcsoport társadalmi integrációját, amely egyszerre jelenik meg a mentális biztonság, a stabil jövedelem és az elfogadható minőségű lakhatás területén.


Megjelent az „Igény-kosár” második köre - Kiegészítő pályázati lehetőség a FÓKUSZ Programban

A Belügyminisztérium kezdeményezésére indított "Fókuszban az önkormányzati tagsággal rendelkező szociális szövetkezetek támogatási programon" (a továbbiakban: Fókusz Program) belül ismételten meghirdették a szociális szövetkezetek igényeihez és életciklusához igazodó „Igény-kosár” programelemet. Az „Igény-kosár” második körös kiegészítő pályázati felhívását az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. tette közzé.További hírek...

Menü

Közfoglalkoztatás

Navigáció