Közfoglalkoztatási portál

Tájékoztató a közfoglalkoztatás alakulásáról – 2021. április

2021. június 3.

A közfoglalkoztatásban részt vevő személyek havi átlagos száma 2021 áprilisában 87,9 ezer főt tett ki, amely az előző év áprilisához viszonyítva 3,5 százalékkal (3,0 ezer fővel) emelkedett.

                                            __________

                                             __________

Hello Piac, itt az alapi munka gyümölcse

Budapest szívében hatalmas közösségi vásár várja látogatóit 2021. május 30-án. Az Erzsébet és Deák téren megrendezett Piacok Napján idén részt vesz a közfoglalkoztatás bázisán létrejött Alapi Munka Gyümölcse Start Szociális Szövetkezet is.


Szociális szövetkezeti termékek a Digitális Termelői Piacon

A Belügyminisztérium, a Széchenyi István Egyetem és a Digitális Termelői Piac Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy a Magyarország Digitális Agrár Stratégiája alapján létrejött Digitális Termelői Piac tervezett szolgáltatásai segítsék a szociális szövetkezetek működését.

Nemzetközi szociális szövetkezeti siker

A közfoglalkoztatás alapjain szerveződő Balmaz Tésztagyártó Szociális Szövetkezet nyerte el nagyvállalati, pénzügyi vezetők, valamint egyetemi és önkormányzati képviselők elismerését egy nemzetközi projektben. A pénzjutalommal is kitüntetett szövetkezet az ország hét megyéjében árulja tésztáit, Balmazújvárosban pedig egy bolt üzemeltetését is tervezik.


Kiknek segített a közmunkaprogram visszatérni a munkaerőpiacra?

Az azonos című, a Magyar Nemzeti Bankban folyó közgazdasági kutatás keretében 2020. novemberében megjelent tanulmány szerzője, Szabó Lajos Tamás az MNB kutatója. Tanulmányában a Magyar Államkincstár korábbi időszaki adatai alapján vizsgálta meg, hogy a közfoglalkoztatás miben és miképpen segítheti a válság munkaerőpiaci hatásainak tompítását.További hírek...

Menü

Navigáció