Húslevestől a slambucig – a Balmaz Tésztagyártó Szociális Szövetkezetnek minden receptre van egy jó tésztája

Publikálva: 2024. június 3.

A Balmaz Tészta közfoglalkoztatási programokra épülő története immár tíz évre nyúlik vissza, a tésztagyártást 2016 augusztusától szociális szövetkezeti keretek között folytatják.

Kezdetben kézzel készítették a különböző formájú száraztésztákat, majd miután lehetőségük nyílt egy tésztagyártó gép beszerzésére, termékfejlesztésbe kezdtek, a piaci igényeknek megfelelő csomagolást terveztek és a gépesítésnek köszönhetően nagyobb mennyiségben és szélesebb választékban készítettek tésztákat.

A Balmaz Tészta híre mára az ország számos részére elért, rendszeresen jelen vannak több országos és vármegyei vásár kiállítói között, de hetente megfordulnak a környékbeli piacokon is. Ma már saját lábon, állami támogatás nélkül állják meg a helyüket és bővítik termékkínálatukat.

Tésztagyártó üzemük egyben értékesítési pontként is funkcionál, ahol a minőségi tészták mellett az eladóknak minden vásárló számára van egy-egy kedves szavuk. Viszonteladói hálózatuk folyamatosan bővül, termékeik megtalálhatók a helyi és környékbeli üzletekben, de webshopjukon (https://balmazteszta.hu/) keresztül az ország bármely pontján élők hozzájuthatnak a szociális szövetkezet által gyártott minőségi, kisüzemi száraztésztákhoz.

A Balmaz Tészta mára Hajdú-Bihar vármegye egyik legismertebb márkanevévé vált, ennek köszönhetően több étterem séfje ismerkedhetett meg személyesen az üzemben a gyártási folyamatokkal. Két ízben elnyerték a „Balmazportéka” márkajegyet, 2022-től több termékük elnyerte a „Magyar Termék” tanúsító védjegy használatára való jogot és a Hajdúsági Expó szakmai zsűrije is jutalmazta már Kiváló Termék díjjal áruikat.

Jelenleg 7 fajta tésztájuk van forgalomban: 8 tojásos, 4 tojásos, durum tojásos, durum tojásnélküli, chilis, petrezselyemzölddel színezett, és paradicsompürével készült tészták közül válogathatnak a vásárlók.

Tésztáik egy része még mindig kézzel készül, hagyományos módon, nagyobb része viszont már gépi úton. A kínálatot folyamatosan bővítik kreatív ötletekkel, és a sikerre való törekvéssel naponta bizonyítják, hogy érdemes dolgozni. Az igazi gasztronómiai élmény érdekében a vásárokon slambucfőzéssel – egy hajdú-bihari tájjellegű étellel – is várják a látogatókat.

Menü

Navigáció