Húsfeldolgozás magas fokon

Publikálva: 2018. február 23.

Tiszatarjánban ünnepélyesen átadták a beruházási jellegű közfoglalkoztatási mintaprogram keretében megépült, 382 négyzetméteres húsfeldolgozó üzemet és a hozzá kapcsolódó minta-gazdaboltot. Az elkövetkezendő időszakban folyamatosan szeretnék növelni a kapacitást, hogy a helyi lakosok számára a köz- és szociális étkeztetés biztosításával a jobb vidéki életminőség feltételeit megteremtsék.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település 2013-ban kezdett a mezőgazdasági programján belül állattenyésztéssel foglalkozni. Jelenleg sertést, birkát, mangalicát, bivalyt és szürke marhát tartanak. Programjukban a helyben tenyésztett állatok húsának feldolgozását, az így elkészült termékek csomagolását és piacra juttatását kívánják megvalósítani. 

Céljuk a közfoglalkoztatottak piaci körülmények közötti továbbfoglalkoztatása, ezért - az üzem működtetése mellett - 5 fő Munka Törvénykönyve szerinti továbbfoglalkoztatását is vállalta az Önkormányzat 100%-os tulajdonában lévő Tiszatarján Kft. Az üzem építési és külső munkálataiban 8 fő közfoglalkoztatott is részt vett.

A járásban nincs hasonló tevékenységet megvalósító üzem. Az alapanyagot helyben állítják elő, ezért a helyi és környező települések lakosai kedvező áron juthatnak jó minőségű élelmiszerhez. Termékeiket a mintaboltban, élelmiszerüzletekben is értékesítenék. Mindezzel a település önfenntartását kívánják előmozdítani. Az önkormányzat a projekt megvalósításával felkészült a település alapellátásának biztosítására. 

Menü

Közfoglalkoztatás

Navigáció