Fülöp a gólya vízi tábor a Bodrog folyón

Publikálva: 2023. szeptember 1.

A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programjában Bodrogkeresztúr Község Önkormányzata megközelítőleg 250 millió forint összegű támogatásban részesült. A program elsődleges célja a helyi sajátosságok és a térségi lehetőségek figyelembe vételével négy évszakos vízi tábor kialakítása a Bodrog partján.

A fejlesztéssel megépült egy nagyobb közösségi teret, tálalókonyhát, étkezőt, és mosdót magában foglaló épület, valamint 10 db hőszigetelt, teljes komfortfokozatú, saját vizesblokkal és internettel rendelkező faház. A létrejött beruházás szabadtéri és fedett helyen sportolási lehetőséget teremt gyermekcsoportok, sportolók, vízi- és ökoturisták, illetve természetkedvelő családok részére. 

A fejlesztés eredményes működtetését az önkormányzati tulajdonú Bodrogkeresztúri Nonprofit Kft. látja el 2 fő foglalkoztatásával.

A beruházást ünnepélyes keretek között 2023. augusztus 31-én adták át. A rendezvényen Rozgonyi István polgármester köszöntőjét követően dr. Koncz Zsófia az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese, egyben a térség országgyűlési képviselője, Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, valamint dr. Szabó Tünde az  Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa mondott beszédet.

Ünnepélyes szalagátvágás Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, Rozgonyi István polgármester, dr. Koncz Zsófia energiaügyi miniszterhelyettes és dr. Szabó Tünde kormánybiztos részvételével

Menü

Navigáció