Fejlesztések Abaújszántón

Publikálva: 2020. november 13.

A Belügyminisztérium Gazdaságélénkítő programja keretében megközelítőleg 135 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott Abaújszántó önkormányzata építőipari eszközök vásárlására.

Az önkormányzat a támogatásból kis- és nagyteljesítményű gépeket és eszközöket vásárolt, többek között kővágó gépet, vizes vágógépet, betonacél-hajlító rendszert, vibrációs úthengert, talajfúrót, kompresszort, áramfejlesztő aggregátort, csempevágókat, fúrógépeket, zsalu- és állványrendszert. Az eszközökkel a lakosság és a vállalkozók részéről felmerülő építőipari munkákat támogathatják a település térségében. 

A tárolásra három könnyűszerkezetes konténert, a külső helyszíni munkálatok zavartalan elvégzésére pedig felvonulási sátort alakítottak ki. Az eszközparkot a szintén a projekt keretében beszerzett gépjárművekkel szállítják.

Az elkészült tárolók és a gépek üzemeltetését az Abaújszántó Városgazda Nonprofit Kft. látja el. A támogatásnak köszönhetően kilenc munkavállalót foglalkoztatnak.

A beruházást ünnepélyes keretek között Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára adta át 2020. november 10-én.

Menü

Navigáció