Fácán-volier átadó ünnepség Komáromban

Publikálva: 2020. június 23.

A közfoglalkoztatás keretében fácánnevelésre alkalmas voliert adtak át 2020. június 23-án Komáromban. A volier egy speciális, időjárásálló, rugalmas háló, amely kiválóan használható a fácánok természetközeli környezetben való neveléséhez. Az átadón részt vett dr. Molnár Attila, Komárom polgármestere, valamint dr. Kancz Csaba kormánymegbízott is.

A Kemence Hagyományőrző Gasztro-kulturális és Közösségfejlesztő Egyesület 2016-ban alakult. Fő tevékenységük többi között a hátrányos helyzetűek foglalkoztatása, gyógypedagógiai csoport működtetése, képzések szervezése. A kézműves foglalkozások és a gasztronómiai rendezvények mellett sérült gyermekeket nevelő családok részére biztosítanak terápiás lovagoltatást és állatsimogatót. Gyógypedagógia csoportjukban harminc gyermek fejlesztése történik napközis jellegű ellátásban. Az egyesület számos projektben tevékenykedik, több kiemelt programban együttműködő partnerként van jelen. Tevékenységeiket Komárom Város Önkormányzata is támogatja. Az alapításkor megfogalmazott céljaik megvalósítására törekednek, valamint folyamatosan igazodnak a menetközben felmerülő piaci változásokhoz is.

Az egyesület az idei évi közfoglalkoztatási mintaprogramjában tíz fő hajléktalan foglalkoztatását vállalta. Fő tevékenységük a gombatermesztés, valamint vállalták egy fácán-volier felépítését, amelyben később fácánokat gondoznak. A telephelyük és a meglévő állatállományuk gondozását a kezdettől közfoglalkoztatottak segítségével végzik.

Menü

Navigáció