Átadták a szászvári tűzoltó szertárt

Publikálva: 2018. február 22.

Szászváron 2018. február 21-én ünnepélyesen átadták az egyéb közfoglalkoztatási mintaprogram keretében épült helyi tűzoltó szertárat, amelynek kivitelezésében 22 helyi közfoglalkoztatott vett részt. A nagyközség önkormányzata a Belügyminisztériumtól mintegy 40 millió forintot támogatást kapott a beruházásra. Ennek köszönhetően a - fennállásának 142. évfordulóját ünneplő - Szászvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület extrém helyzetekben is gyorsan és akár önállóan képes az állampolgárok mentésére.

Szászvár határában, egy üresen álló, a főútra közvetlen csatlakozással rendelkező önkormányzati telken épült a három tűzoltóautó befogadására alkalmas 130 négyzetméteres, pihenőhelyiséggel, mosdóval, zuhanyzóval ellátott létesítmény. A helyiség az esetlegesen bővülő gépjárműpark elhelyezésére is alkalmas.

Mint azt dr. Hoffmann Imre Közfoglalkoztatási és Vízügyi helyettes államtitkár köszöntőjében elmondta: „A Szászvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület tevékenységének fontos állomása a tűzoltószertár megépítése és átadása, melynek létjogosultságát az jelenti, hogy az Egyesület működési területe Baranya megye egyik kiemelt kockázati helyén található és amely távolabb fekszik a hivatásos szervezeti egységeinek központjaitól.” Kiemelte a tagok képzésének fontosságát, valamint a szakmai kapcsolattartást, amelyet példaértékűnek nevezett. 

Az Egyesület katasztrófa elhárítási, valamint műszaki mentési feladatok ellátására alakult. Az  alapszabály szerint Szászvár, Vékény, Kárász és Máza község illetékességi területén látja el feladatait, de ezen túl tevékenysége a Komló Járási Mentőcsoport alapját is képezi. Így a felsorolt 4 településen közvetlenül közel 4000 lakos védelmét szolgálja az Egyesület, Komló járás területén a mentőcsoport tagjaként pedig közel 36 000 fő vonatkozásában tud katasztrófa elhárítási feladatokat ellátni. Tagjainak jelenlegi létszáma 38 fő, 2017-ben 10 alkalommal vonultak káreseményhez.

Menü

Közfoglalkoztatás

Navigáció