350 adagos melegkonyha kialakítása Balástyán

Publikálva: 2023. október 16.

A XXI. század igényeinek megfelelő korszerű főzőkonyhát alakítottak ki a Csongrád-Csanád vármegyei Balástya településen. A beruházás megvalósítására az önkormányzat a Belügyminisztériumtól a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében több mint 229 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A program során a már elavult épület helyére új melegkonyhát építettek, melyet modern konyhatechnológiai berendezésekkel és eszközökkel szereltek fel, lehetővé téve az eddigi napi 280 adag kapacitás 350 adagra történő növelését. A fejlesztés hozzájárul a helyi szociális- és közétkeztetés biztosításához, valamint különféle rendezvények, családi események kiszolgálásához.

Az önkormányzat 100%-os tulajdonában álló Balástyai Vadásztanya Szolgáltató Kft. által üzemeltetett konyha a fenntarthatóság és a belső gazdasági folyamatok élénkítése érdekében a helyi kistermelők által, illetve a közfoglalkoztatásban megtermelt minőségi termékeket használja fel. Az ételkínálatban az allergénektől mentes és diétás ételek is helyet kapnak.

A fejlesztés eredményeként az önkormányzat a már meglévő 6 fő továbbfoglalkoztatása mellett további 2 fő részére biztosít munkalehetőséget.

A létesítményt 2023. október 13-án adták át. Az ünnepségen Ujvári László polgármester köszöntőjét követően beszédet mondott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, valamint dr. Polner Eörs, a Csongrád-Csanád Vármegyei Közgyűlés alelnöke.

Ünnepélyes szalagátvágás Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, dr. Polner Eörs, a Csongrád-Csanád Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Ujvári László polgármester, valamint Sári János kivitelező részvételével

Menü

Navigáció