A Pest megyei Abonyban öt közfoglalkoztatási programelemben 98 főnek tudnak munkát biztosítani. A korábbi tapasztalatok szerint ez a létszám elegendő lesz a városbeli munkálatok maradéktalan ellátásához. A foglalkoztatást célzó programok túlnyomó része jövő februárban zárul majd.

A közfoglalkoztatottak a mezőgazdasági tevékenységeken kívül a belvízelvezetés, az illegális hulladéklerakó helyek felszámolása, a belterületi közutak karbantartása, valamint a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatásban végeznek munkát.

A programok az önkormányzati feladatellátásokhoz illeszkednek. A hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási programban dolgozók a közintézmények és közterületek takarítási, karbantartási munkáiban, valamint a városi strandfürdő működtetési feladatainak ellátásában vesznek részt. 

A hagyományos mezőgazdasági tevékenységeken túl a levendula-ültetvények gondozásában, illetve levendula dísztárgyak készítésében is számítanak a közfoglalkoztatottak munkájára. A belvízelvezetés projekten belül kiemelt feladat a belterületet veszélyeztető vízfolyások elhárítása.

(Forrás: Új Néplap)