A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében Felsőszentmárton Községi Önkormányzata több mint 177 millió forint összegű támogatásból vendég- és gyógynövényházat létesített az Ormánságban fekvő, jelentős horvát nemzetiséggel rendelkező településen.

A beruházás keretében megvásárolt ingatlan felújításával egy kétszintes, tízszobás, 25 férőhelyes, jól felszerelt vendégházat alakítottak ki, amely önkormányzati forrásból finanszírozott parkolóhelyekkel bővült. A pihenni vágyók kényelmét infraszaunás és merülődézsás szaunaház, az aktív turizmust túrakerékpározási, továbbá kerti grillezési lehetőségek garantálják.

A Szent Márton vendégház mellett oktatási célokat is szolgáló, fekete berkenyével telepített mini arborétumot és gyógynövénykertet építettek ki. A Mária szobor számára kialakított kegyhely a vallási turizmus legújabb úti célja, melyet a zarándokok a programban épített gyaloghídon keresztül tudják megközelíteni.

A létesítmény működtetését az önkormányzat két munkavállaló foglalkoztatásával biztosítja.

A 2023. április 19-ei átadó rendezvény a helyi hagyományoknak megfelelő, kétnyelvű ünnepi szentmiséjét követően Szulimán Zsolt, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztályának vezetője, Drago Horvát, a Horvát Köztársaság Magyarországi Főkonzulátusa főkonzulja, valamint Várnai Levente polgármester mondott beszédet. Ezt követően körmenet indult az esemény keretében felszentelt Mária kegyhelyhez.

Ünnepélyes szalagátvágás Várnai Levente polgármester, Drago Horvát főkonzul és Szulimán Zsolt, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztályának vezetője részvételével