A Belügyminisztérium támogatásával, a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében Álmosd Község Önkormányzata közel 260 millió forint összegből tejüzemet létesített. A határmenti település a helyi és környékbeli tejtermeléshez igazodva valósította meg a fejlesztést.

A konténeres rendszerű tejüzemben napi 3-5000 l tej feldolgozásából tejfölt, tejszínt, natúr és ízesített joghurtot, valamint flakonos tejet, kakaót, vaníliás és karamellás tejet gyártanak. Az alkalmazott technológia révén poharas és palackos termékeket állítanak elő a közeli közintézmények és kisebb kereskedelmi egységek számára.

A program keretében beszereztek 6 konténert és az üzemeltetéshez szükséges gyártósori, technológiai eszközöket, az energiahatékonyság elősegítése érdekében napelemekkel látták el a létesítményt.

Az üzem működtetését az önkormányzati tulajdonú Álmosdi Települési Kft. biztosítja 8 fő folyamatos foglalkoztatásával.

A tejüzemet ünnepélyes keretek között 2024. május 29-én adták át. A rendezvényen Tóth Sándor polgármester köszöntőjét követően Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, Pajna Zoltán a Hajdú-Bihar Vármegyei közgyűlés elnöke, valamint Tasó László országgyűlési képviselő mondott beszédet.

Ünnepélyes szalagátvágás Pajna Zoltán a Hajdú-Bihar Vármegyei közgyűlés elnöke, Tóth Sándor polgármester, dr. Medve Erzsébet jegyző, Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, valamint Tasó László országgyűlési képviselő részvételével