A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében közel 200 millió forint támogatásban részesült Mátraterenye Község Önkormányzata egy helyi adottságokra és szükségletekre épülő szolgáltatási centrum kialakítására.

A program keretében megépült 400 négyzetméteres könnyűszerkezetes csarnokban kialakított gépjárműtároló, bemutatóterem, műhely, eszköztároló, iroda és tárgyalóterem lehetőséget biztosít a helyi és környékbeli lakosság számára a zöldfelület-karbantartás, gép- és járműkölcsönzés, szállítás és költöztetés, valamint varrás szolgáltatások igénybevételére. A teljes körű kiszolgálás érdekében modern, a munka hatékonyságát és minőségét biztosító kisgépeket szereztek be.

Az önkormányzat fenntartásával működő fejlesztés eredményeként 6 fő munkavállaló kezdheti meg tevékenységét a kényelmes bútorzattal, valamint korszerű számítástechnikai eszközökkel is felszerelt új munkahelyen. A komplexum biztonságáról behatolásjelző és kamerarendszer telepítésével gondoskodtak.

A szolgáltató centrum ünnepélyes keretek közötti átadásán, 2022. december 1-jén köszöntőt mondott Gecse László polgármester, Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, valamint Becsó Zsolt országgyűlési képviselő.

Ünnepélyes szalagátvágás Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, Gecse László polgármester, Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, valamint Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke részvételével