Alsóberecki Község Önkormányzata újabb turisztikai szolgáltatással bővítette a Bodrogköz térségét. A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében az önkormányzat 258 millió forint összegű támogatásban részesült szálláshely és főzőkonyha kialakítására.

A fejlesztés során a 2012-ben bezárt iskolaépület felújításával 40 fő elszállásolására alkalmas, 8 apartmanból álló szálláshelyet hoztak létre. Az igényesen berendezett apartmanok nappalival, hálószobával, fürdőszobával és konyhasarokkal rendelkeznek. A szállóvendégek kényelmét étkezős terasz, teakonyha, valamint infraszaunával és jakuzzival felszerelt mini wellnessrészleg, a gyerekek szórakozását játszósarok biztosítja. A program keretében a meglévő főzőkonyhát is felújították, melyet modern konyhatechnológiai gépekkel és eszközökkel szereltek fel. A 300 fős kapacitású konyhában a közfoglalkoztatási program keretében helyben megtermelt kiváló minőségű, vegyszermentes alapanyagokat használják fel.

A Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület által három csillag besorolással rendelkező Sulyomvirág Apartmanház és Konyha ebédlője és konferenciaterme családi rendezvények, csapatépítő tréningek, születésnapok és esküvők megrendezésére egyaránt alkalmas.

A gazdaságélénkítő program elősegíti a helyi foglalkoztatást, hozzájárul a település népességmegtartó erejének javulásához. A szálláshely és a főzőkonyha működtetése 5 fő számára biztosít munkalehetőséget.

A beruházást ünnepélyes keretek között 2023. november 15-én adták át. Emriné Bajnok Zita polgármester köszöntőjét követően Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, valamint Bánné dr. Gál Boglárka a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke mondott beszédet. Az épület felszentelését és a szalagátvágást követően a rendezvény a létesítmény bemutatásával zárult.

Ünnepélyes szalagátvágás Gál Károly tervező, dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, Bánné dr. Gál Boglárka a B-A-Z Vármegyei Közgyűlés elnöke, Emriné Bajnok Zita polgármester, valamint Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár részvételével