Dunapataj Nagyközség Önkormányzata a helyi- és térségi turizmust erősítő sport- és szabadidő centrumot létesített a Szelidi-tó partján a Belügyminisztérium 340 millió forint összegű támogatásából. A szórakoztatóközpont létrehozására nyújtott támogatásból 200 millió forintot a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében biztosította a tárca.

A fejlesztés eredményeként a Szelidi-tó üdülőterületén beltéri sportolásra és szabadidős tevékenységre alkalmas új létesítmény épült, amelyben négysávos bowlingpálya és egyéb sportjátékok (biliárd, csocsó, darts, léghoki) kaptak helyet, lehetőséget teremtve a szabadidő aktív eltöltésére.

A turisztikai szezon meghosszabbítása és a térség vonzerejének növelése érdekében a centrum egész évben üzemel, a színvonalas szolgáltatást büfé és kiszolgálóegységek támogatják. A megközelíthetőséget mozgáskorlátozottak részére is igénybe vehető 42 férőhelyes parkoló biztosítja. A beruházás eredményeként három új álláshely jött létre a településen.

A létesítményt 2023. április 28-án adták át. A rendezvényen Dusnoki Csaba polgármester köszöntőjét követően beszédet mondott dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, valamint dr. Felkai László, a tárca közigazgatási államtitkára.

Ünnepélyes szalagátvágás dr. Dukai Miklós önkormányzati államtitkár, Dusnoki Csaba polgármester, valamint dr. Felkai László közigazgatási államtitkár részvételével