Sükösd Nagyközség Önkormányzata 156 millió forintos támogatásban részesült a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programjában, melynek köszönhetően a település hagyományaira építő péküzemet alakítottak ki.

Az önkormányzat megvásárolta a régi, elavult és már nem működő pékség épületét. Teljes újjáépítéssel, a korszerű gépek, valamint egy, a XXI. század igényeinek megfelelő kemence beszerzésével újraindult a helyi termelés, így megvalósulhatott a településen élők álma. A 110 m2-es épület gazdaságos energiaellátását napelemek biztosítják.

A tradíciók ápolását a több mint 100 éves helyi sütőipari hagyományok, a korábbi pékségre jellemző egyedi receptúrákkal készült termékek garantálják. A frissen készült pékárukat a helyi boltokba és közétkezési intézményekbe–, valamint a környező településekre a programban beszerzett gépjárművel oldják meg.

Az üzemeltetést az önkormányzat végzi, a fejlesztés két új munkahelyet teremtett a településen.

A létesítményt 2022. szeptember 30-án adták át.

Ünnepélyes szalagátvágás Gyóni László, a kivitelező képviseletében, Zsigó Róbert országgyűlési képviselő, Tamás Márta polgármester, Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, valamint Almási László TEF megyei projektkoordinátor és Kolluti János pékmester részvételével