A Belügyminisztérium által meghirdetett Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében Petneháza Község Önkormányzata 236 057 601 Ft vissza nem térítendő támogatást kapott a helyi óvoda és bölcsőde főzőkonyhai kapacitásának bővítésére.

A fejlesztés eredményeként a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program égisze alatt épült új óvoda szomszédságában 500 adagos főzőkonyha és étkezde került kialakításra, mely a település, valamint a környező falvak általános iskoláiban, óvodáiban, szociális intézményeiben neveltek és foglalkoztatottak étkeztetését hivatott ellátni. 

A konyhai szolgáltatás a Petneháza Településüzemeltetési, Mezőgazdasági, Szolgáltató és Termelési Nonprofit Kft. fenntartásában 4 fő munkavállaló foglalkoztatásával gazdagítja a település szociális életét.

A beruházást ünnepélyes keretek között adták át 2021. június 25-én 11.00 órakor. A meghívott vendégeket és érdeklődőket Gazdag Józsefné polgármester köszöntötte, ünnepi beszédet mondott Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár és Kovács Sándor országgyűlési képviselő. A beruházás létrejöttét a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság munkatársai is segítették. 

Az új épületet az egyházak képviselői megáldották, s a helyi óvodások színes műsorral köszöntötték.