Ünnepélyes keretek között adták át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Háromhuta településen létrehozott közösségi csűrt, melyet a települési önkormányzat közfoglalkoztatási támogatásból valósított meg.

A közfoglalkoztatottak bevonásával létrehozott épület kulturális rendezvények, különböző oktatási és szabadidős programok helyszíneként fogják hasznosítani.  A rendkívül impozáns, fa vázszerkezetű csűrt a turisták körében népszerű településen azonnal használatba is vették és azóta is folyamatosan használják különböző rendezvények helyszíneként.

A közfoglalkoztatási mintaprogram keretében létrehozott közösségi csűr 41 millió forint közfoglalkoztatási támogatásból valósult meg, melyhez az önkormányzat is jelentős önerőt biztosított.

A közösségi csűrt 2022. október 5-én adták át. Elsőként Verbovszky Károly polgármester köszöntötte a megjelent résztvevőket, ezt követően Réthy Pál, a Belügymnisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára méltatta a településen elért eredményeket, majd dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő beszéde hangzott el. 

Az átadó rendezvény a Bodrog Néptáncegyüttes előadásával, és a közösségi csűr egyházi áldásával zárult.