Negyedik alkalommal rendeztek közfoglalkoztatási kiállítást Nyíregyházán. A 2019. szeptember 12-ei rendezvényen 79 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település mutatta be közfoglalkoztatási tevékenységét. A kiállítást dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára nyitotta meg.

Dr. Hoffmann Imre helyettes államtitkár

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye számára idén 23 243 fő közfoglalkoztatásához 29 milliárd forint támogatást biztosított a Belügyminisztérium, így továbbra is erőteljes a megyében a közfoglalkoztatás jelenléte. Ahogy Hoffmann Imre helyettes államtitkár beszédében elmondta: – Az ország egyes részei sikeresen felemelkedtek, más részek gazdasági fejlődése stagnál, pedig a településeket gondos, munkára kész emberek lakják.– 2019. szeptember 2-án – folytatta – a Belügyminisztérium elindított egy gazdaságfejlesztési programot, melynek segítségével idén 50 település komplex fejlesztése indulhat meg. Ebből kilenc Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található: Levelek, Nyírkércs, Petneháza, Győrtelek, Őr, Ramocsaháza, Gyulaháza, Szamosszeg és Barabás. A program a közfoglalkoztatás során létrehozott termelői kapacitásokra épít, azokat fejleszti. A kedvezményezett térségekben munkahelyteremtés, területi gazdaságélénkítés, helyben végezhető, az adottságokhoz igazodó tevékenységek kialakítása szükséges.

A rendezvényen kiemelt figyelmet fordítottak a versenyszférába történő átmenet erősítésére, ugyanis a közfoglalkoztatásban résztvevő álláskeresők részére a helyszínen állásközvetítést is biztosítottak.

A Kossuth téren megrendezett kiállításon többféle friss zöldség és gyümölcs várta a látogatókat, akik kedvükre válogathattak az ezek feldolgozásából nyert savanyúságokból, lekvárokból és szörpökből. Gazdag választékkal várták  a tej-, illetve a húsipari termékek kedvelőit is, de a legnagyobb sikert talán a textilek, horgolások és fafaragások aratták. Az eseményen kóstolásra, vásárlásra is volt lehetőség, miközben kulturális produkciókkal szórakoztatták a kikapcsolódni vágyókat. 

A rendezvényen készült fényképek megtekinthetőek a Galériában.