Hatodik alkalommal rendeztek közfoglalkoztatási kiállítást Nógrád megyében. A 2019. szeptember 14-ei rendezvénynek a Nógrádi Megyenap adott otthont, ahol közel húsz közfoglalkoztató mutathatta be tevékenységét. A bátonyterenyei rendezvényt dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára nyitotta meg. A kiállításon részt vett Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke, Balla Mihály, dr. Becsó Károly és Becsó Zsolt országgyűlési képviselők, valamint Szabó Sándor kormánymegbízott is.

Dr. Dukai Miklós helyettes államtitkár

 – A Kormány a közfoglalkoztatást csupán átmeneti megoldásnak tekinti, és az elsődleges munkaerőpiacon igyekszik támogatni az új munkahelyek létrejöttét. – mondta beszédében Dukai Miklós helyettes államtitkár. – Nógrád megyében a közfoglalkoztatási programok igazodnak a helyi adottságokhoz, a lakossági igényekhez, és a rendelkezésre álló erőforrásokhoz. 2019-ben a megyének 5,6 milliárd forint áll rendelkezésére, ez 4730 ember közfoglalkoztatásához járul hozzá. – Sokszor beszélünk arról, hogy mennyire fontos a fenntarthatóság. – hangsúlyozta a helyettes államtitkár. –  Ennek érdekében a jövőben induló programokban törekedni kell a nagyobb arányú költséghatékonyságra, a támogatásokkal kapcsolatos jogszabályi előírások és a határidők pontos betartására, valamint a települések közötti együttműködés erősítésére. A lakossági és a piaci igények teljesítése érdekében az eddig létrejött termelőkapacitásokat továbbra is működtetni kell.

A kiállítók a mezőgazdaságban megtermelt zöldségeikkel, gyümölcseikkel jelentek meg a rendezvényen, valamint az azokból előállított, tartósított termékeikkel, lekvárokkal, befőttekkel, szörpökkel. A vendégek egyebek mellett asztalosipari termékekkel, textilekkel (konyharuha, asztalterítő, párna, függöny, táska, szőnyeg stb.) és bőrárukkal találkozhattak. Az Ady Endre Művelődési Központban díjazták a megyéért kiemelkedő tevékenységet végzőket. A rendezvény sztárvendége Kovács Ákos és Szűcs Judith volt.

A rendezvényen készült fényképek megtekinthetőek a Galériában.