A Békés Megyei Kormányhivatal immár hetedik alkalommal rendezett közfoglalkoztatási kiállítást, amelyen Békés megye önkormányzatai bemutathatták közfoglalkoztatási programjaikban elért eredményeiket. A 2019. szeptember 11-ei rendezvényen részt vett Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, valamint dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára is.

A Békéscsabán megrendezett kiállításnak ez évben is a Szent István tér adott otthont, ahol összesen 59 Békés megyei település közfoglalkoztatási programja mutatkozott be. Az immár egységes arculatú standokon kiállított termékek jól példázták a közfoglalkoztatásban megvalósuló tevékenységek, valóban új értékeket előállító sajátosságait. 

Dr. Hoffmann Imre helyettes államtitkár

– A közfoglalkoztatás rendszerességre nevel, jó munkaerőt és humánerőforrás-tartalékot biztosít a továbblépés lehetőségével – mondta köszöntő beszédében dr. Hoffmann Imre. – A Belügyminisztérium, mint a közfoglalkoztatás irányítója azt a célt tűzte ki – folytatta –, hogy olyan programok valósuljanak meg, amelyek hasznosak, értéket teremtenek, folyamatos munkavégzést tesznek lehetővé, valamint a lehető legtöbb hátrányos helyzetű munkanélküli számára elérhetőek az ország minden területén.

A látogatók az idei évben is interaktív módon ismerhették meg a seprűkötés, a tésztakészítés, savanyítás, befőzés, az ágaprítás, sőt a biotégla készítés munkafolyamatait. A kiállító önkormányzatok standjain zöldségek, gyümölcsök széles kínálata várta az érdeklődőket, akik ételkóstolókon is részt vehettek. Mindezek mellett a színpadon egész nap zenés programok színesítették a rendezvényt, amelyekben szintén a kiállító települések zenekarai, néptáncosai és mazsorett csoportjai léptek fel. A fellépők között szép számmal találhattunk a különböző közfoglalkoztatási programokban részt vevő előadókat.

A Békés Megyei Kormányhivatal – a rendezvény népszerűségét és jelentős látogatottságát kihasználva – kiemelt figyelmet fordított a közfoglalkoztatásból a versenyszférába történő átmenet erősítésére is. Ennek érdekében, elsősorban a közfoglalkoztatásban lévő munkavállalók számára biztosítottak állásközvetítést. 

A rendezvényről készült fényképek megtekinthetőek a Galériában.