Homokmégy Község Önkormányzata több mint 207 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében asztalos üzem kialakítására.

A program végrehajtása során az önkormányzat egy 305 m2 alapterületű, bútorgyártásra alkalmas gyártócsarnok, szociális helyiségek és egy fedett szín építését, valamint a termékgyártáshoz és termeléshez szükséges korszerű gépek beszerzését valósította meg. Az üzem egyaránt képes a lakossági és települési igények kielégítésére.

A fejlesztés keretében a gazdaságos működést elősegítő napelemrendszer kiépítése mellett a vízhálózat és egyedi szennyvíztisztító rendszer kialakítása is megvalósult.

Az üzemeltetést, valamint a foglalkoztatást a 100%-os önkormányzati tulajdonú HOMÉ Asztalosipari Kft. végzi. A szolgáltatóegység eredményes működtetését kettő fő piaci alapon történő foglalkoztatásával valósítja meg a Kft.

A beruházást 2022. június 21-én adták át, az ünnepélyes átadáson köszöntőt mondott Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, Vedelek Norbert a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Tapolcsányiné Varga Krisztina, Homokmégy polgármestere.

Az asztalos üzem ünnepélyes szalagátvágása Vedelek Norbert a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, Sumné Galambos Mária a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság Területi és Gazdaságfejlesztési Programok Főosztályának vezetője, Tapolcsányiné Varga Krisztina polgármester, valamint Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár részvételével