A Belügyminisztérium támogatásával a Gazdaságélénkítő program keretében Varsány Község Önkormányzata közel 294 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott olyan fejlesztésekre, amelyek javítják a vidék lakosságmegtartó képességét és bővítik a helyi foglalkoztatási lehetőségeket.

A Nógrád megyei településen a fejlesztésnek köszönhetően a palóc népi építészeti stílusjegyeit magán hordozó épületben egy XXI. századi konyhatechnológiai eszközökkel felszerelt 300 adagos főzőkonyha, illetve 50 fős étterem került kialakításra a település központjában. Az idelátogatók számára lehetőséget teremtettek a helyi ízek megismerésére, kipróbálására (méz, lekvár, aszalt gyümölcs, pálinka, gyógy-és fűszernövények), a helyi vállalkozók és a közfoglalkoztatási programban előállított termékek megvásárlására.

Az önkormányzat tulajdonát képező ingatlan teljes körű felújításával létrejött étterem, gasztronómiai oktató és bemutató tér helyet adhat különböző rendezvények (esküvők, szakmai konferenciák) lebonyolítására és megoldotta a település köz- és szociális étkeztetési feladatait. A beruházás keretében a konyha és az étterem működéshez szükséges előkészítő- és szociális helyiségek, raktárak, ruhatár, továbbá akadálymentes parkoló is kialakításra került.

Az elkészült létesítményt Varsány Község Önkormányzata által létrehozott gazdasági társaság üzemelteti, a fejlesztéssel a közétkeztetési feladatokat eddig ellátó 5 fő munkavállaló mellett további 5 fő (intézményvezető, konyhai kisegítő, pincér, séf, szakács) foglalkoztatására nyílik lehetőség. 

Az új épület ünnepélyes keretek közötti átadására 2020. október 15-én került sor, amelyen részt vett Balla Mihály országgyűlési képviselő, valamint a Belügyminisztérium és a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság képviselői.