2019. szeptember 7-én Lengyeltótiban rendezték meg Somogy megye első közfoglalkoztatási kiállítását, amelyen több mint harminc közfoglalkoztató mutatta be a közfoglalkoztatási programokban előállított termékét.

A Somogy megyei hátrányos helyzetű települések számára óriási segítség a közfoglalkoztatás lehetősége. A fő tevékenységi kör attól függően változik, hogy milyenek az adott igények és a környékbeli lehetőségek. A közfoglalkoztatás változatos formákat ölt a megyében. Kelevíz és Hosszúvíz régi, ám kihaló félben lévő szakmák újraélesztésére törekszik (kosárfonás, textilipar), a Bárdudvarnoki Szociális Szövetkezet a haltenyésztésben, mások a zöldségtermesztésben látták a siker kulcsát.

A Diófesztivál kísérőrendezvényeként megtartott kiállítás családbarát hangulatban, vásárjelleggel – színpadi műsorokkal, táncházzal, játszótérrel, szabadtéri látványfőzéssel, vásárlási lehetőség biztosításával – várta az érdeklődőket. A rendezvényre látogatók többi között megismerkedhettek Hosszúvíz közfoglalkoztatásban előállított rongyszőnyegeivel, Hács asztalosmunkáival, Kisbárapáti levendulapárnáival, válogathattak az önkormányzatok mezőgazdasági programjaiban megtermelt zöldségek és gyümölcsök közül, mindemellett kóstolhattak és vehettek mézet, paprikát, csalamádét. 

A legszebb kiállítói standokat elismerésben részesítette a helyi zsűri, illetve megjutalmazták a diófesztiválra készült legízletesebb kiállítói, egytől egyig dióval ízesített süteményeket is. A jó hangulatú rendezvényt estébe nyúló koncertek zárták.

A rendezvényről készült fényképek megtekinthetőek a Galériában.