A Belügyminisztérium támogatásával húsfeldolgozó kisüzem épült Hajdúnánáson. A 2020. július 27-ei ünnepélyes átadón többek között részt vett Tiba István országgyűlési képviselő, valamint dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára.

Az európai uniós követelményeknek megfelelő húsfeldolgozó üzem a Hajdúnánási Tartósító és Építő Szociális Szövetkezet vágóhídjához kapcsolódik. A vágóhídon hetente ötven sertést és kiskérődzőt vágnak, amelyből tőkehúst és feldolgozott húsokat állítanak elő. A szociális szövetkezet jelenleg tizennyolc közfoglakoztatottnak biztosít munkát.

Hajdúnánás sokat tesz az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás népszerűsítéséért. Ökológiai gazdaságot működtetnek, amelynek legfőbb célja, hogy ellenőrzött körülmények között megtermelt, jó minőségű alapanyagot tudjanak biztosítani a városban működő gyermek- és közétkeztetés számára. Azokat a terményeket, melyet a közkonyha már nem tud fogadni, piaci körülmények között, értékesítik. 2013-ban vezették be az első helyi márkát, a Nánási Portékát. A szociális szövetkezet az elmúlt években savanyító-tartósító üzemet hozott létre, a Kendereskertben pedig állattenyésztés és növénytermesztés is folyik. 

Dr. Hoffman Imre az átadóünnepségen kiemelte, hogy a közfoglalkoztatás valódi értéket teremt Hajdúnánáson, a helyi sajátosságok életben tartása maradandó érték az utánunk jövő nemzedékek számára.