A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében közel 245 millió forint támogatásban részesült Hollóháza Község Önkormányzata egy, a helyi adottságokra és szükségletekre épülő komplex élmény- és szolgáltató központ kialakítására.

Hollóháza adottságai révén – porcelánmúzeum, Országos Kéktúra végpont, határmenti település – a központ létrehozásával tovább bővíti a fenntartható turisztikai fejlesztések körét.

A beruházás során a meglévő épületet kibővítették és felújították, helyet kapott benne egy mosoda, mely képes a térség szállásadóit és vendéglátóhelyeit kiszolgálni; egy kézműves bolt, melyben egyedi, kézzel készített termékeket árusítanak; egy kerékpárkölcsönző a településre érkező látogatók kiszolgálására; valamint egy információs pont, mely segítséget nyújt a turistáknak a környék látnivalóinak felfedezésében. A működéshez szükséges mosodai eszközöket, berendezéseket, kerékpárokat, rollereket és kapcsolódó tartozékokat, valamint egy Fiat Ducato áruszállító gépjárművet szintén a támogatás keretében szerezték be.

A gazdaságélénkítő program elősegíti a helyi foglalkoztatást, hozzájárul a település népességmegtartó erejének javulásához. A központ működtetését az önkormányzati tulajdonú Hegyi Élmény Nonprofit Kft. biztosítja 4 fő folyamatos foglalkoztatásával.

A beruházást ünnepélyes keretek között 2024. március 27-én adták át. A rendezvényen Fűzériné Odrobina Gabriella polgármester köszöntőjét követően Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, valamint Kőhalmi Andrea, dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő kabinetvezetője mondott beszédet.

Ünnepélyes szalagátvágás Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, Fűzériné Odrobina Gabriella polgármester, valamint Kőhalmi Andrea, dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő kabinetvezetője részvételével