Napjainkban egyre többen szenvednek emésztési zavaroktól, ételintoleranciától. Nagyiván Községi Önkormányzat 256 897 015 forint a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében támogatásból gluténmentes sütemény-előállító és gyümölcsfeldolgozó üzemet valósított meg.

A beruházás alkalmat teremtett egy már meglévő épület bővítésére és felújítására. A gluténmentes termékek elkészítésére, valamint a gyümölcsök feldolgozására két termelőegységet alakítottak ki, az energiahatékonyságot napelemek szolgálják.

A fejlesztés eredményeként az önkormányzat három új álláshely létesítésével növelte a helyi foglalkoztatást, megváltozott munkaképességű embertársainknak is lehetőséget biztosítva a munkavállalásra.

A létesítményt 2023. október 5-én adták át. A rendezvényen Bári Ágnes polgármester köszöntőjét követően beszédet mondott Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, valamint Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke.

Ünnepélyes szalagvágás Lajtos István alpolgármester, Varga Tibor, a Tiszafüredi Járási Hivatal vezetője, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei közgyűlés elnöke, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Bári Ágnes polgármester, valamint Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár részvételével