A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében Gamás Község Önkormányzata több mint 212 millió forint összegű támogatásban részesült, melynek köszönhetően sikeresen valósította meg munkahelyteremtő fejlesztési elképzelését, egy fűrészüzem kialakítását.

A program eredményeként az önkormányzat tulajdonában lévő 3 épület felújítása, átalakítása és infrastrukturális fejlesztése valósult meg, amelyek technológiai helyiségként, készáruraktárként és szociális helyiségként (iroda, öltöző, étkező) funkcionálnak. A fűrészüzem megfelelő működéséhez korszerű fűrészgépsort és targoncát vásároltak.

Az üzemeltetést a 100%-os önkormányzati tulajdonú Gamás Lignum Kft. végzi. A fejlesztés eredményeként 8 fő munkavállaló piaci alapon történő foglalkoztatása fog megvalósulni.

A beruházást ünnepélyes keretek között 2022. november 30-án adták át, melyen köszöntőt mondott Tóth Péter polgármester, Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, Móring József Attila kormánybiztos, valamint Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

Ünnepélyes szalagátvágás Móring József Attila kormánybiztos, Tóth Péter polgármester, Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke és Püsök József, a Gamási Lignum Kft. ügyvezetője részvételével