Fülöp Község Önkormányzata a térségben elsőként új fejlesztési elképzelést valósított meg a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programjában. A beruházás ötletét a sportlétesítmények füves pályáinak, hobbikertek gyepszőnyegeinek gyors és esztétikus telepítése iránti növekvő kereslet adta.

Az előregyártott gyepszőnyeget termelő üzem működéséhez, a termőterületek és a termelést segítő eszközpark kialakításához a Belügyminisztérium közel 228 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette az önkormányzatot.

A 10 hektáros területen megvalósuló programban a piaci versenyben való hosszútávú helytállást a helyi sajátosságok lehetőségeinek kiaknázása, valamint a korszerű eljárások alkalmazása biztosítja. Az önkormányzat a rugalmas pozicionálás érdekében egy már működő, hatékony értékesítési hálózattal rendelkező gazdasági társasággal is együttműködési megállapodást kötött.

A fejlesztés eredményeként a helyi foglalkoztatás bővítése három fő munkavállaló piaci alapon történő foglalkoztatásával valósul meg.

A beruházást 2022. augusztus 24-én adták át, melyen ünnepi köszöntőt mondott Hutóczki Péter polgármester, majd Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, Tasó László országgyűlési képviselő és Pajna Zoltán a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke méltatta a létrehozott fejlesztést. 

Ünnepélyes szalagátvágás Hutóczki Péter polgármester, Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, Tasó László országgyűlési képviselő, Pajna Zoltán a közgyűlés elnöke, részvételével