A Belügyminisztérium a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében 23 330 695 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette Kunadacs Község Önkormányzatát a meglévő paprikaszárító és őrlőüzemének fejlesztésére.

A fejlesztés eredményeként az üzem mellett egy 300 m2-es acélszerkezetű, nyitott tárolóépületet alakítottak ki. A fedett szín alatt 3 db szárítókamrát helyeztek el a fűszerpaprika utóérlelésének biztosítására.

A program keretében megvalósult eszközbeszerzés eredményeként az üzemben működő szárítókamrákhoz egy hővisszanyerő berendezés, valamint a meglévő technológiába egy újabb őrlőköves malom beépítése is megtörtént, melyek jelentősen megnövelik a szárító- és őrlőkapacitást, az üzem gazdaságos, hatékony működését.

Az üzem az önkormányzat és más termelők által termesztett növényekből különböző termékeket állít elő (fűszerpaprika-őrlemény, fűszerkeverékek, szárított zöldségek). A minőségi, kiváló paprikaőrlemény elkészítéséhez bérszárítást és bérőrlést biztosítanak a helyi és a térségben élő gazdák részére. Az üzem 2020. évben bevizsgált fűszerpaprika-őrleménye 254 ASTA minősítést kapott, a különleges minősítés 120 ASTA-s határértékét is bőven felülmúlva.

A megépült épületet és eszközöket az önkormányzati tulajdonú Kunadacsi Paprika Szárító és Őrlő Nonprofit Kft. üzemelteti. A fejlesztés eredményeként további 1 fő nyílt piaci foglalkoztatása valósulhat meg a településen. 

A beruházást ünnepélyes keretek között 2021. július 8-án 10 órakor adták át, köszöntőt Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, Dr. Salacz László országgyűlési képviselő, valamint Farkas Ildikó, Kunadacs Község Önkormányzatának polgármestere mondott.