Háromhuta Község Önkormányzata Erdei Iskolát és Turisztikai Információs Központot adott át ünnepélyes keretek között 2018. november 22-én. Az átadón részt vett Réthy Pál, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztály főosztályvezetője, valamint dr. Hörcsik Richárd, Abaúj és Zemplén országgyűlési képviselője.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Háromhuta község közigazgatásilag három településből áll: Óhuta, Középhuta és Újhuta. A három település egybeépült, és jelene, illetve jövője is közös célokon, értékeken alapszik. A festői szépségű Zempléni-hegység szívében fekvő terület vadregényes része az országnak, a közvetlen környezet az erdőművelésen kívül szinte érintetlen. A lakosság száma jelentősen csökkent az elmúlt években, a kitörési pontot a vendéglátás jelentheti a települések számára. Háromhuta Község Önkormányzata célul tűzte ki az itt maradó emberek foglalkoztatását és a turizmus fejlesztését. A két, kapcsolódó tevékenység jelentős részben közfoglalkoztatási programok keretében valósult és valósul meg.

A Startmunka program keretében a korábbi vegyesboltból turisztikai információs központot létesítettek, a korábbi iskolát pedig újjáépítették és erdei iskolát alakítottak ki. A projektben tíz fő dolgozott.

A munkálatok során a vegyesbolt épületét belülről teljesen átalakították, férfi és női mosdókat alakítottak ki. A létesítmény közepén egy kifejezetten a környezethez illő oktató termet hoztak létre, a bejárati résznél pedig igényesen bebútorozott büfé várja a vendégeket.

Az erdei iskolában a földszinten kaptak helyet a közösségi helyiségek, zuhanyzókat, mosókonyhát és raktárhelyiséget alakítottak ki. Az emeleten szobákat létesítettek vizesblokkal. Csendes, pihenésre és tanulásra kifejezetten megfelelő helyen található mind a két épület.

Réthy Pál főosztályvezető köszöntőjében kiemelte a marasztaló élettér, az aktív, kreatív, együttműködő társadalom, a fejlődő gazdaság fontosságát.

Az átadón beszédet mondott Verbovszki Károly polgármester is, a kulturális programban közreműködött a Háromhutai Asszonykórus és Keresztes Gréta.