Tokaj-hegyalja gazdaságának egyik alappillére a borászat mellett az idegenforgalom. Tarcal Község Önkormányzata szálláshely-kapacitásának növelése érdekében a település központjában álló egykori prefektusház felújítását valósította meg a Belügyminisztérium Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében biztosított közel 260 millió forint összegű támogatásból.

A 620 négyzetméter alapterületű épületben összesen 22 férőhelyes, 5 db egy-, illetve kétszobás, konyhával és fürdőszobával ellátott apartmant alakítottak ki, melyből 1 akadálymentesített. Az épületegyüttesben található közösségi tér, valamint az udvaron létrehozott nyitott-fedett tér nagyobb társaságok befogadására, közösségi programok, családi és üzleti események megrendezésére egyaránt alkalmas. A szálláshelyek mellett kiszolgálóhelyiségeket, mosókonyhát, gépházat és raktárat alakítottak ki. Az épület alatti pincehelyiség felújításával autentikus pincét hoztak létre a vendégek számára. A több mint 1500 négyzetméter nagyságú zárt udvaron önerőből parkolót, továbbá parkosított környezetben bográcsozásra, szalonnasütésre alkalmas helyet építettek.

Az apartmanház fenntartását, a szálláshely működtetését 2 fő foglalkoztatásával az önkormányzat látja el. A helyi munkaerő alkalmazása, a foglalkoztatás bővítése hozzájárul a település népességmegtartó képességének növeléséhez, a lakosok életminőségének javulásához.

A megvalósult beruházás a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Program koncepciójához illeszkedik. A szálláshely családok, baráti társaságok, továbbá a vízi-, kerékpáros, bor- és zarándokturizmus kedvelői számára kiváló helyszínként szolgál.

Az apartmanház átadására 2024. május 17-én került sor. Az ünnepségen Butta László polgármester megnyitó beszédét követően köszöntőt mondott Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, valamint dr. Koncz Zsófia miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.

Ünnepélyes szalagátvágás Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár,  dr. Koncz Zsófia miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő, Butta László polgármester, valamint Salamin Miklós, az Axis Építésziroda Kft. ügyvezetője részvételével